Vandaag is het ‘Internationale Dag van de Koffie‘. Een dag waarop we een ode brengen aan Nederlands meest gedronken drankje☕. Of het nu gaat om een dubbele shot espresso, een latte macchiato of ons overheerlijke koffie-ijs. Vandaag staat alles in het teken van één kopje koffie.🎵 

 

In deze blog legt Sanne jullie kort uit hoe ons koffie-ijs wordt gemaakt en laat ze jullie zien hoe je het ijs dit najaar smakelijk kunt combineren.

'One coffee a day keeps the doctor away'

Blanche Dael koffie-ijs

Vandaag verdient ons overheerlijke Blanche Dael koffie-ijs een extra groot podium.😋 Ondanks dat ik geen enorme koffiefan ben, kun je mij wel blij maken met koffie-ijs.

Wist je trouwens dat het koffie-ijs, of moet ik zeggen witte koffie, op authentiek Italiaanse wijze wordt gemaakt? De bonen worden vers voor IJsbaas gebrand en worden vervolgens vanaf 3 dagen na branddatum verwerkt, dan zijn ze namelijk op z’n best.

Onze ambachtelijk ijsbereider Bas infuseert de verse koffiebonen met de boerenmelk in de pasteurisatieketel en voilà: witte koffie (melk met koffiebonen).

 

Het Blanche Dael roomijs is glutenvrij*

SERVEERTIP | Affogato al caffè

Combineer eens een bolletje Boeren Vanille of Blanche Dael koffie-ijs met een scheutje espresso en je hebt een heerlijk Italiaans recept. Wij zijn er dol op, de Affogato al caffè!

Een simpel maar zeer smakelijk recept dat geschikt is voor elk moment van de dag – ook als toetje. Letterlijk betekent het ‘verdronken in de koffie’ (affogare, verdrinken). Hetgeen verwijst naar het ijs dat je als het ware laten verdrinken.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Zet verse espresso. Ik ben zelf helemaal fan van de Italiaanse caffettiera (mokkapot). Doe per persoon één of twee bolletjes roomijs in een glas en giet de espresso erover.

Ik heb al veel verschillende variaties geprobeerd, met een likeurtje bijvoorbeeld, maar de klassieke versie met het Blanche Dael koffie-ijs blijft mijn favoriet!

☕ + 🍨 = ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×

Hoi!

Klik hier om ons een vraag te stellen op WhatsApp of stuur een email naar info@ijsbaas.com

× Hoe kunnen wij u helpen?